czwartek, 22 grudzień 2022 14:51

Dlaczego warto wybrać ekologiczne opakowania do zgrzewu?

Ekologiczne opakowania do dań na wynos Ekologiczne opakowania do dań na wynos mat.prasowe

Całkowita rezygnacja z jednorazowych opakowań jest niemożliwa, ponieważ są one wpisane w model biznesowy wielu firm i przedsiębiorstw, a także ułatwiają nasze codzienne życie.

Warto więc wybrać takie pojemniki i tacki do zgrzewu, które są bezpieczne. Ekologiczne opakowania do dań na wynos w tym produkty biodegradowalne wykonane z naturalnych surowców np. trzciny cukrowej lub celulozowej są zdrową alternatywą dla pojemników wykonanych ze szkodliwych tworzyw sztucznych. Biorąc pod uwagę cykl życia takich produktów, mają one pozytywny wpływ na środowisko. Przede wszystkim nie zanieczyszczają powietrza, ponieważ ulegają biologicznemu rozkładowi, a po przetworzeniu nadają się na kompost i makulaturę. Wszelkie opakowania z surowców roślinnych można z powodzeniem kompostować domowo lub przemysłowo. Oprócz opakowań biodegradowalnych dobrym wyborem są pojemniki do zgrzewu wykonane z polipropylenu (PP) i politereftalanu (PET), które w 100% nadają się do recyklingu.

Czy pojemniki do zgrzewu PP i PET nadają się do pakowania dań na wynos?

Pojemniki do zgrzewu PP i PET to odpowiednie opakowania do hermetycznego i higienicznego pakowania dań na wynos oraz niezastąpione rozwiązanie dla cateringów dietetycznych. Temperatura posiłków w takich pojemnikach utrzymuje się znacznie dłużej. Są również dużo trwalsze i wygodniejsze w transporcie - posiadają wzmocnione ścianki i szeroki rant. Poprzez zastosowanie do ich zamykania nowoczesnych maszyn pakujących, jak zgrzewarki Metroopack linia T lub Metro-Catering-System, pojemniki PP i PET są całkowicie szczelne. Dzięki temu mamy gwarancję bezpiecznego i higienicznego transportu dań. Jest to szczególnie ważne w przypadku produktów płynnych np. zup, jogurtów czy sosów. 

Inwestycja w odpowiednie zgrzewarki i maszyny pakujące może okazać się strzałem w dziesiątkę, ponieważ wprowadzimy do swojej oferty serwowanie dań na wynos. Nawiązując dodatkowo współpracę ze znanymi portalami, które udostępniają listę punktów gastronomicznych z posiłkami w dostawie, lokal w krótkim czasie może stać się popularny. Jeśli dobrze poprowadzimy ścieżkę marketingową i będziemy zachęcać klientów do odwiedzenia lokalu oraz dokonywania zamówień na wynos, zwrot z inwestycji w zgrzewarkę pojemników może nastąpić bardzo szybko.

Skomentuj

Upewnij się, że wymagane pola oznaczone gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.